Nyheder

Stutteri Arbakki

Avl af islandske heste

Nyt fra stutteriet

Januar 2018


Nu går vi inden længe mod lysere tider!

Det er hvert år forunderligt, hvordan den islandske hest tackler vinteren.

De nyder med deres tykke, tætte og isolerende pels at opholde sig ude om det så er regn, slud eller snevejr.

Når sneen falder ligger den lige så længe på deres rygge som på jorden, for varmetabet gennem pelsen er minimalt. De trives og opholder sig hellere ude, selv om der er rigelig plads i løsdriften, hvor der er strøet et

tykt og tørt lag halm.

De nyder wrappen fra i sommer, hvor vi for første gang kunne høste den nyplantede græsblanding også indeholdende diverse urter. Det er HorseMax Solfaxi med urter vi såede sidste år, og vi fik en fin høst både til første og andet slet.

Vi har så rigeligt af det, at vi både vil kunne sælge det i små baller og i minibig-baller.

Dimma og Raudhetta har været hos hingst i sommer og er med føl – ved vi fra scanningerne!

Det er den brogede hingst Sigursteinn, som blev den heldige, og som skulle garantere broget afkom.

Vi forventer føllene medio juni 2018 – og er så spændte på at se resultatet. Det skal nok blive rigtig godt.

Raudhetta er vor præmierede hoppe, som har bragt mange gode føl til verden, mens det er første gang for Dimma.

Eldvaki er ”så klar og parat” til at skulle hjemmefra, så vi sonderer terrænet for hvor og hos hvem han skal få lov til at slå sig ned og sprede glæde og vise sine rideegenskaber hos.


Et spændende år begynder lige om lidt – godt nytår!


SvendJuni 2016:


Vi har sat gang i mange aktiviteter i året 2016, som nu er kommet godt i gang.


Vi har lagt alle vore folde om og tilsået dem med den bedste græsblanding – man kan købe for penge – med lavt indhold af sukker og med urter, da græsset og wrappen er det der er de vigtigste byggeklodser for en sund og stærk hest. Ikke fordi foldene ikke har været gode; men når de bliver mere end 5 år gamle, skal de lægges om for at have alle de gode græssorter – og nu også urter – for en længere periode.


Da vi har haft gode heste og solgt godt, har vi lige sendt Freydís, Raudhetta og Ála til hingst.

Vi vil igen benytte Leikur fra Bispegården, som vi har været så begejstret for som far til Eskir fra Arbakki – nu solgt til Leikurs ejer – og til Eldvaki fra Arbakki, som vi også har store forventninger til.


Flugnir fra Arbakki er nu ved at blive redet til af Veronika Jelsmark, og vi har store forventninger til hvad det kommer til at afsløre. Han har et fantastisk sind og tager der han nu skal lære lige så fattet, som hvad han i øvrigt er blevet præsenteret for i sit liv til nu. Hans bygning er flot og med smukke bevægelser.


Hvis du skulle være interesseret i at have din hest i pension hos os, vil vi – hvis det er en ”ordentlig hest” – også kunne tilbyde opstaldning under optimale forhold.


Der er stadig mulighed for en god skovturshest og hest med potentiale – og så er der lagt ”i ovnen” til flere gode heste fra Arbakki til næste år!

Maj 2015:


Her i foråret har vi fået solgt Drotning og Dueva - vi glæder os over at de begge har fået gode hjem.

Eldvaki bliver fortsat redet og er stabil som klippe! Han bevæger sig godt, og skal nok blive en rigtig god ridehest.

December 2014:


Lidt er sket henover efteråret - de to drenge Eldvaki og Eskir har været i tilridning og har begge udviklet sig rigtig positivt. Eldvaki er flyttet hjem til Arbakki igen og Eskir fortsætter sin træning i Jylland.

Dimma er også kommet i gang og nyder livet som ridehest.

Dueva og Drotning er nu i kommision hos Cheval Horses.
September 2014:


Sommeren er ved at være slut og hestene  er begyndt at sætte deres dejlige vinterpels. Eldvaki og Eskir er i tilridning og opfører sig eksemplarisk begge to. De to bliver super skønne skovtursheste, som vi glæder os til at få mange gode ture med.


Marts 2014:


Nu er foråret kommet over os! Det betyder at vi så småt går i gang med Eskir og Eldvaki. Foråret betyder også masser af skønne ture i skoven, så kontakt os og få en tur i skoven på en af vores dejlige heste.Oktober 2013:


Så er Flugnir blevet kastreret og lukket sammen med resten af flokken. Vi stod forventningsfuldt og kiggede på sammenføringen, som jo plejer at kaste lidt show af sig, men det gik stille og roligt uden problemer.Juni 2013:


Arbakki.dk har fået nyt look


Stutteriet har nu fået en ny og mere overskuelig hjemmeside, der forhåbentlig vil være til glæde for interesserede købere.